HOME  |  FUNDASHON VERRIET  |  Ons zorgaanbod  |  Dagbesteding

Spel en snoezelen

 • Spelbegeleiding

  Spelbegeleiding heeft als doel om op een methodische, systematische en doelgerichte manier individuele spelbegeleiding toe te passen. Dit als ondersteuning in de begeleiding van onze cliënten. Spelbegeleiding kan plaatsvinden in groepsvorm, als begeleiding of coaching of adviserend aan de activiteitenbegeleiders.

  Snoezelen

  Snoezelen is een belangrijk onderdeel van de activering van cliënten die op een lichaamsgebonden niveau functioneren. Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden snuffelen (basale zintuiglijke beleving van licht, geluid, geur, smaak en alles wat voelbaar is) en doezelen (overgave aan een warm en behaaglijk gevoel van rust, ontspannen zijn).

  Bij het snoezelen gaat het om uitbreiding van de ervaringswereld van de cliënt op een ontspannen wijze. Karakteristiek voor een snoezelruimte zijn de gedempte verlichting, de zachte muziek en een lekkere, zachte geur van bloemen, wierook, vruchten of parfum.

  In de snoezelruimte kunnen cliënten volledig tot rust komen, terwijl hun zintuigen worden gestimuleerd. Er bevinden zich verschillende materialen in de snoezelkamer, die bedoeld zijn om de zintuigen van de cliënt gericht te prikkelen zoals een lichtprojector, licht- en waterbuizen, knuffels en poppen, spiegels en andere glinsterende en gekleurde voorwerpen.

  Ga terug naar: