HOME  |  COP  |  Over ons  |  Onze werkruimte

Onze werkruimte

COP beschikt over 2 aanmeetruimtes, een gips hok, lamineerkamer, kunststof trekruimte, naaikamer, machinepark en magazijn. 

Aanmeetruimte

In de aanmeetruimte wordt een intake gedaan met de cliënt en wordt het product bepaald. Als de cliënt een groot orthopedisch product nodig heeft, wordt de maat name via een gipsafdruk gemeten. Bij een klein orthopedisch product meten we dit simpelweg met een maatlint of blauwdruk.

Gips hok

Na de meting met gips worden alle gipshulzen met gips volgestort en daarna gecorrigeerd tot de productiemal.

Lamineerkamer

Na het bewerken van het gipsmodel, afhankelijk van het eindproduct, wordt de technieken “kunststof gieten” en “lamineer techniek” in de lamineerkamer toegepast. In deze kamer wordt met vloeibare kunsthars, koolstof en nylonkousen een harde koker gemaakt. 

  

Kunststof trekruimte

Na het bewerken van het gipsmodel, afhankelijk van het eindproduct, gaan we met kunststofplaten werken. Deze platen worden in de oven geplaatst bij een temperatuur tussen de 100 en 190 graden en tot een bewerkbaar kunststof verhit. Dit kunststof wordt vervolgens over het gipsmodel getrokken en afgezogen tot het de juiste vorm heeft en afgekoeld is.

Naaikamer

In de naaikamer worden alle producten aangepast wat gestikt, verlengd, verkort of afgewerkt moet worden.

Machinepark

Na het kunststof trekken of lamineer gieten wordt het product bijgewerkt, op maat gesneden, geschuurd en uiteindelijk pasklaar gemaakt zodat de cliënt zich niet kan verwonden aan scherpe randen van het orthopedisch product.

Magazijn

Wij bezitten over een goed assortiment klein orthopedisch producten, onderdelen en schoenen die op de juiste temperatuur bewaard worden.